Dlaczego szafa chłodnicza to urządzenie, które musisz mieć?

szafa chłodniczaOdpowiednie chłodzenie potraw jest bardzo ważne, głównie w różnego rodzaju punktach gastronomicznych. Nie ma co ukrywać – bez odpowiedniej chłodziarki, nasze produkty żywnościowe po pewnym czasie ulegną zepsuciu. Jednym z proponowanych rozwiązań chłodniczych są specjalne szafy. Dlaczego warto je mieć?

Duża restauracja – duże problemy

Jeśli prowadzimy dużą restaurację, musimy zadbać o prawidłowe chłodzenie dużych partii żywności. Dlatego doskonale sprawdzają się tu szafy chłodnicze, których objętość może przekraczać nawet 1000 litrów.

Łatwy transport

W przeciwieństwie do klasycznych lodówek, szafy chłodnicze są znacznie łatwiejsze w transporcie. I choć ze względu na duży rozmiar wydaje się to niedorzeczne, to jednak tak faktycznie jest. Zwykle szafa chłodnicza posiada specjalne kółka, które umożliwiają szybsze przetransportowanie chłodzonego towaru.

Dlaczego warto wybrać szafę chłodniczą do swojej kuchni?

  1. Szafa chłodnicza posiada specjalną, grubą warstwę izolacyjną (kilkadziesiąt centymetrów). Dzięki temu, nawet w przypadku braku zasilania, nasze potrawy pozostaną schłodzone przez dłuższy czas.
  1. Plastyczne wnętrze – duże szafy o zastosowaniu chłodniczym, oferują kilka półek, których ustawienie można dowolnie modyfikować. Dzięki temu możemy w ich wnętrzu przechowywać nawet największe artykuły spożywcze, bez obaw o brak wolnego miejsca w jej wnętrzu.

Cechy te sprawiają, ze szafy o zastosowaniu chłodniczym przydają się w każdej, nawet mniejszej kuchni.