Wyposażenie restauracji

kuchnie gastronomiczneNowoczesna restauracja powinna mieć nie tylko doskonałą ofertę w menu, ale również warunki do tego, by przygotowywać jednocześnie kilka skomplikowanych potraw w jednej kuchni. Jest to nie lada wyzwanie, dlatego też każdy szanujący się właściciel restauracji powinien zadbać o wygodne wyposażenie kuchni, w której będą pracowali w pocie czoła jego kucharze!

W kwestii jaką jest restauracyjna kuchnia wyposażenie odgrywa szczególną rolę. Chodzi tu nie tylko o sprzęty i naczynia, ale również o meble – te, na których codziennie będzie się siekać, rozbijać, dekorować.

Czego nie powinno zabraknąć w dobrze wyposażonej kuchni?

  • blatów kuchennych ze stali nierdzewnej, w zależności od stanowiska wyposażonych w wygodne szuflady, rozsuwane szafki lub lodówki czy zamrażarki,
  • wielkiej patelni gastronomicznej do smażenia większych ilości potraw,
  • profesjonalnego pieca służącego do pieczenia i odgrzewania potraw,
  • krajalnic do wędlin, serów i pieczywa, maszynek do mielenia mięsa, mikserów i robotów kuchennych,
  • naczyń – dużych garnków, misek, kokilek i innych.

To oczywiście nie wszystko, w co powinny być wyposażone kuchnie gastronomiczne. Jeśli marzy ci się zrobienie porządnej kuchni wyposażenie musi być najwyższej klasy – znajdziesz je w profesjonalnie zaopatrzonych sklepach gastronomicznych. Oferują one specjalnie zaprojektowane sprzęty i meble dostosowane do przygotowywania jedzenia na większą skalę.